ERZURUM / ÇAT - Cumhuriyet Ortaokulu

Nis

Minik savcımız bir günlüğüne Başsavcılık makamını devraldı ve talimatlar verdi.    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun.

Mrt

2. Dönem 1. Yazılı sınav tarihleri tablodaki tarihte belirtilmiştir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Fen bilimleri sürdürülebilir kalkınma konusu kapsamında, okul bahçesine kuşlar için kafes ve okul içine geri dönüşüm kutuları yapılmıştır.

Cumhuriyet Ortaokulu I. Dönem II.  Sınav Takvimi

Kas

Öğrencilerimizi lösemi hastalığına karşı bilinçlendirmek, tedavisi için erken teşhisin önemini vurgulamak ve lösemili çocuklarımıza doğru yaklaşımları öğretmek için 2 - 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında bilgilendirme yapıldı.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları için okulumuzun Belirli Gün ve Haftalar Köşesi Hazırlandı.

Ekm

Ağaç dikmek kapsamlı bir güzelliktir.

Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u fethettikten sonra şehrin her tarafına ağaçlar diktirmiş, hatta kendisi de bizzat bu faaliyete katılmıştı. Ağaca zarar verenleri şiddetle cezalandıran Fatih Sultan Mehmet, elbisesi ağaca takılan kimsenin o ağacı kesmemesi ve elbise bedelinin ödenmesi için vakfiye bile kurdurmuştur.  "Her Ağaç Bir Can" söylemiyle hareket edilerek okulumuz idaresinin öncülüğünde bahçemize yeni fidanlar dikildi.

Ekm

Tübitak bilim söyleşileri için okulumuza gelen profesör doktor Ali Sinan bilgili öğrencilerimizi kültürel miras konusunda bilgilendirdi. Müdürümüz Hayri kaya tarafından kendisine teşekkür belgesi takdim edildi.

Ekm

Kod Haftası 2023 Teması "Türkiye Cumhuriyetinin Yüzüncü Yılı" kapsamında Scratch uygulamasında Türk Bayrağı temalı etkinlikler yapıldı.

Ekm

Kod Haftası 2023 Teması çerçevesinde kodlamayı yaygınlaştırmak ve 5. Sınıf öğrencilerimize sevdirmek için kodlama kapsamında çeşitli oyunlar oynandı.

Haz

Hayat boyu öğrenme renme haftası kapsamında sanatsal alanda resim sergisi düzenlendi. Sergimize ilçemizdeki diğer okul ve kurumlar davet edildi . İlçemiz Kaymakamı Sayın Muhammet Serdar ERDOĞAN'ın da katılmış olduğu resim sergimizde hayat boyu öğrenme faaliyetlerine katılım teşvik edilmiştir.

Yine bu faaliyetler ışığında kültürel alanda ise tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile iki kez okul kermesimiz düzenlendi. Bu kermeslere ilçedeki diğer okul ve kurumlar davet edilerek farkındalık oluşturuldu. Düzenlenen kermeslerde toplanan yardımlar depremden etkilenen bölgelerdeki okullara gönderilerek öğrenciler ve öğretmenler arasında birlik, beraberlik ve dayanışma artırılmıştır.

May

Fen Bilimleri Dersinde işlenilen Hayvanlar konusuyla ilgili 5C sınıfıyla eğlenceli şarkılar eşliğinde oyun ve 'Hayvanları Koruyalım' adlı tiyatro gösterisi yapıldı. Fen bilimleri dersi öğretmenimize ve emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile Gençlik Haftası kapsamında Bayrak Töreni ve Kortej Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Nis

Okulumuz Türkçe öğretmenleri  Merve BALLI, Umut ERDEM ve Mine AKDEMİR koordinasyonunda kütüphaneler haftası kapsamında öğrencilerimiz arasında şiir, resim ve kompozisyon yarışması yapıldı. Üç türde birinci olan öğrencilere ödülleri okul müdürümüz Hayri KAYA tarafından verildi.